Заняття на лошадці - користь помножена на радість!

Іпотерапія при аутизмі дозволяє використовувати контакт з конем для адаптації, соціалізації дітей з аутичними розладами.

У всьому світі ефективним лікуванням аутистичного розладу є верхова їзда. Терапевтичний ефект верхової їзди на коні, полягає в тому, що цей момент вершнику за одну хвилину передається понад сто різнопланових коливальних імпульсів - горизонтальні імпульси (з боку в бік), вертикальні імпульси (вниз і вгору), імпульси діагональні (по осях руху) та інші складніші. Все це масажує, тобто надає вплив на все тіло і органи.
Іпотерапія при аутизмі допомагає розвитку пам'яті, уваги, мислення. Необхідність, постійної концентрації уваги і зосередженості при верховій їзді, максимально можливої самоорганізації і зібраності, необхідність планувати і запам'ятовувати власні дії, їх послідовність, активізує масу психічних процесів. Також надає можливість практикуватися, отримати досвід в соціальній взаємодії.
Коні обладають досить сильним біополем і здатністю заряджати практично будь-яку людину позитивною енергією, примітно, що відбувається це не тільки процесі верхової їзди, а й при простому контакті з конем: підійти, доторкнутися, погладити, погодувати та інше.
Наші діти під час занять з іпотерапії не тільки спілкувалися і тренувалися, а й грали. Методика лікування з іпотерапією проявляє інтерес, вчиться слухати і повноцінно розвивається.
На фото заняття з іппотерапії, що проходили під час зміни у таборі «Орлятко».
БО «Зернятко» щіро дякує керівникові Тетяні Гековій та її команді.

заняття, табір, іпотерапія
Комментировать